Uitslag open water 18 juli in Middelburg

Zaterdag 18 juli heeft Sandra Schellekens meegedaan aan de open water wedstrijd in Middelburg.

Het (zoute) water in het kanaal had een temperatuur van 19 graden, maar omdat het op de kant 's ochtends niet veel warmer was, vanwege de regen en flinke wind, was het in het water zeker net zo lekker als op het 'droge'.

Als eerste ging Sandra van start op de kilometer vrije slag bij de dames. Ze eindigde dankzij een goede eindsprint op plaats 7 in 15.06.46, ongeveer een halve minuut sneller dan vorig jaar en de snelste kilometer dit seizoen.

Vervolgens startte ze op dezelfde afstand, maar dan bij de masters. En Sandra bleek nog iets sneller te kunnen: dit keer finishte ze na 15.05.70. Ze eindigde daarmee op plaats 4, maar er werden slechts voor de snelste dame per categorie prijzen uitgereikt.

Tot slot stond nog (met een stralende zon) de 2,5 kilometer op het programma. Vorig jaar eindigde ze in 39.55, en nu was ze iets meer dan een minuut sneller: 38.54.51. Ze eindigde als 19e.

Mark Schellekens (BZV) zwom de 2000 meter schoolslag. Bij de jeugd was hij overtuigend de snelste met zijn 33.33.44 (jammer dat hij niet elf honderdste van een seconde sneller was). Hij was alleen bij de eerste wedstrijd dit seizoen (13 juni in Vriezenveen) sneller: 33.30. De nummer twee bij de jeugd in Middelburg had maar liefst drie minuten meer nodig dan Mark! De achterstand op de snelste heer was maar anderhalve minuut, wat Mark flink wat punten oplevert voor het Nederlandse klassement.

Uitslag

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'